SAUZE D`OULX – THE BEST OF SKI TRIPS

Italian alps at it´s best

Some 25 years ago, this is were we met. On the balcony of the Alps, Sauze d´Oulx. A sunny, open valley with over 400 km of slopes. Great food choices and really nice atmosphere. We still go every winter. Familywise and organized trips every february. It´s cosy, friendly and the off pist among the larches is unbeatable. 

Det fina med Sauze är att det passar de allra flesta; alltifrån grymmaste off pist-åkaren till de som föredrar breda, glassiga pister eller snälla, lätta. Dessutom gör de mysiga pistrestaurangerna  med riktigt bra mat och gott om soltimmar livet skönt för dem som inte prioriterar åtta timmar på skidor.

Väl nere – gamla delen av den lilla byn Sauze, med ca 1000 fasta invånare, är mysig, pittoresk och hela byn full av bra restauranger och pubar/barer. Italienska eller brittiska ägare; engelsmännen har länge haft Sauze som favoritskidort och en hel del har blivit bofasta. Sauze. Förr ett riktigt fest-mekka. Nu lite lugnare. Förutom på La Seggiovia då. Kanske bäst After Ski i alperna?

VÅRA TIPS:

RESA: Bil; ca 19 timmar från Malmö räknat. Flyg; till Milano, eller lite närmare, till Turin. Buss och tåg till Oulx. Buss eller taxi upp till Sauze, på 1500 m.

Varför inte passa på att kombinera skidresan med en natt i Milano eller Torino?

Vill ni resa med oss; mer info på manfrinato.se

MAT: God regiontypisk mat och vinutbudet, särskilt vad gäller de så fina Piemonte-vinerna, är stort. På våra arrangerade resor bor gruppen främst på hotell La Terrazza, mycket för matens skull. Testa både restaurangen och after skin här! Brittiska Jill erbjuder på lite elegantare och väldigt god mat på restaurang Ortiché, på torget. Pastaglad? Il Sugo är en riktig spaghetteria med otaliga och väldigt goda pastarätter på menyn, i mysiga men ganska välfyllda lokaler i gamla bydelen. På La Grangia serverar trevliga Lisa ljuvlig mat, generösa portioner. Ligger precis under liften.

BAR: Nere i gamlabydelen driver våra kompisar Federico och Charlie sin mysiga bar Lampione; mycket bra viner och antipasta, livemusik torsdagar, lördagar. För mer brittisk/irländsk touch, prova Max Bar och puben tvärsöver gatan, skön stämning och vintersport/fotboll på storbild. men allra bästa after skin ligger mellan nya och gamla bydelen, La Seggiovia. Fantastiskt bra stämning och generöst med gratis tilltugg till bra drinkutbud. Mingel och spontandans långt in på småtimmarna. För lite lugnare after ski, jam sessions av olika kvalitet och spik i stubbe; Derby, vid torget.


PISTRESTAURANGER: Till höger direkt efter första liften, La Sosta. Våra vänner Pippo och Francesca bjuder på enkel och god italiensk husmanskost och solstolar i bästa läget. En bit upp, off fina pisten 2000, ligger Ciao Pais, här får man ofta boka utelunchen dagen innan. Lite nonchig service vägs upp av mycket bra mat och stjärnglans; i ett av fåtal fina rum är bl a Mads Mikkelsen stammis. Nyast och högst i backen är la Marmotta; ett utifrån något futuristiskt bygge där utmärkta kocken Tomaso bjuder på något, men inte så farligt, dyrare mat i James Bondmiljö och panoramafönster, mot allt det vita.


Vi önskar er härliga timmar i pisterna!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *