FOOD & COSYNESS IN WINTERY MALMÖ

About winter in Malmö and prefaces in English…

Hej everybody! Our stats show that lots of our followers come from places outside Sweden. We like that a lot! : ) But to write in another language will take the flow away for us, so we decided to compromise; from now on our prefaces will be in English, the rest – if a longer text – you will need to translate. Welcome to a slightly different Manfrinato family-moves blog!

The winter in southern Sweden can be quite depressing, wet and dark. The key to surviving is making the best out of it; long, crispy walks when the sky happens to be blue and if we are lucky enough to have some snow.

The Danes call it ”hygge”, in Sweden we say ”mysig”; the need and necessity to be in cosy, warm environments when the weather hangs over you like a damp, grey blanket. Come with us around Malmö on a mysig, culinary weekend, exploring our favorite restaurangs and bars.

TIPS: Vinbar med smårätter; Gustavino. Café; Solde. Restaurang Asian fusion veg; Saijjva. Hipstermys, riktigt bra mat (men små portioner) och roliga viner; Mineral vid St Knuts torg. Nya, fina Saluhallen i Västra Hamnen har gott om bra matställen. Gillar man piké bowls; På Ris. Grööönt på både vägar och i skålar och glas, fräscha Avokado vid Davidshallstorg.

Ovan; fredag, after work, smiter vi in på en av våra favorit-vinbarer, Gustavino, mysigt i allra högsta grad, supertrevlig personal och goda viner. Limoncello och panettone dök liksom bara upp efter ett glas ljuvligt sardinskt Cannonau.

Koppen med hjärta; före vinbaren, en värmande choklad för mig, stans kanske bästa kaffe för Franco, på utmärkta kaffebaren Solde.

På väg hem, dags för middag. Saijjva ligger i en ganska trist, trafikerad korsning. Men in över tröskeln och man befinner sig plötsligt i Tusen och en Natt. Marockansk-Indisk vacker inredning, jättegod vegetarisk asian fusion och vänligt. Vi äter gott, bl a med vår käre afghanske vän, Alex. Efterrätten tar vi på fina hipstertäta Mineral. God mat har de också!

Lördag sover vi ut. Länge. Lite morgonyoga och sedan långpromenad  i ruskväder till fina Saluhallen i Västra hamnen. Vi stannar till direkt innanför ingången för en poké på restaurang På Ris. (ovan) Joen Sjödell, som startade Lunds första sushiställe, bjuder här på smaskiga Poké bowls. Spännande hawaiianskt öl.

Vi hämtar upp Eira med pojkvän, som ätit på fräscha, nyttiga restaurang Avokado, mitt i stan. Bowls även här och godaste tempehn.

Home sweet home. Vänner på middag. Italiensksvenskt, med betoning på italienskt. Franco lagar bl a tonfiskröra med capris i rotselleri, fyllda tomater. Godaste fisken med färsk chili. Sonen med kompis hjälper till.

Levande ljus, goaste sällskapet. Hej på ett tag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *