INDIAN SUMMER IN SWEDEN

Malmös sista varma dagar

Vilken sommar. Och vilken höst! Eller var vi nu är. Vi närmar oss enligt almanackan mitten av oktober, något vi vanligtvis förknippar med kraftig vind, regn från sidan och långkalsingar. I fredags var det istället 20 grader. Och solstrålarna värmde utifrån och in. Men så var det nog också Malmös sista mildväder.      

Det var som om malmöborna kände på sig att det här var sista chansen. Stan full av promenerandes, cyklandes soldyrkare. Själva tog vi en runda längs havet på Ribban, vidare till Slottsparken – vår favorit bland Malmös fina parker – och till sist in i Slottsträdgården; en öppen, ekologisk trädgård på 12 000 m2, fördelade på flera mindre trädgårdar i olika stil. Charmiga Slotträdgårdens Kafé intill, blev ett utmärkt avslut. Stor uteservering i anslutning till trädgårdarna och kanalen som slingrar sig genom parkerna. Inrett växthus, ekologiskt och närodlat. Ett glas vitt i solen och en slottsfika, dvs hembakade scones och hemkokt marmelad, kändes precis rätt efter en långpromenad som blev ganska mycket längre än vi tänkt : )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *