BALI

Magiskt, vänligt och alldeles… alldeles underbart

4 TIPS I & KRING UBUD, BALI (Samtliga ur vårt program, nästa resa 10-19 april 2019)

1 Hotell Tunjung Mas. Mitt i det myllrande Ubud och vips befinner man sig i en grönskande, lugn liten oas! Ett enkelt hotell med gullig personal, fantastisk massör (för 65 kr ger Lo dig en timmes riktig bra massage eller annan typ av behandling) Lite långsam men vänlig service, två mysiga pooler och fina, rymliga och rena rum. Bättre kan man inte bo!

2 Heldagsutflykt. Härlig trekking bland risfälten upp till fantastiska Karsa spa. Liten promenad till och eftermiddagsdrink och bad i infinitypool i djungeln på lyxhotellet Djungel Fish med snyggaste dansk-balinesiska inredningen.

3 Moksa Lunch, middag eller varför inte en vegetarisk matlagningskurs? Restaurang Moksa har riktigt, riktigt bra mat och skönaste atmosfären. Mycket populärt men aldrig stressande proppfullt. Stoppa en bil eller vespa och åk ut bland risfälten.

4 Yoga Barn. I centrala Ubud. Internationellt känd ”yogaby” med boende, spa, restauranger, musikscen och vackra, stora yogasalar med ”kändisinstruktörer” från när och fjärran.

Varför Bali?

Har man inte varit på Bali, drömmer man om det. Och har man redan besökt denna väldigt speciella ö, vill man tillbaka. Så är det. När man pratar med personer från världen över i mysiga kultur- & yogastaden Ubud, är de antingen återvändare, eller har redan  anammat det där varma, nöjda Balileendet. Man bara går omkringoch trivs. Och känner sig nästan lite magiskt lugn. Ubud ligger i inlandet men här är alltid nära till vatten; hotellpooler i stan, lyxpooler i bergen. Dagsutflykt till havet med egen chaufför till billig peng någon timme bort; Virgin Beach rekommenderas. Men Ubud som stad räcker långt. Här finns såå mycket att upptäcka och en vänligare stad har vi, som framgått ; ),  aldrig besökt.

     

Och det handlar inte bara om att maten och inredningarna på restaurangerna och de mer enkla Warung-ställena, är fantastiska och att de färskpressade, ljuvliga fruktjuicerna är livgivande. Att yogautbudet är mer än spännande och massagebehandlingarna oslagbara (massage är utbrett i den balinesiska kulturen, vanligt med massage hemma i familjerna. Terapeuterna här nere är allmänt skickliga men framför allt otroligt närvarande). Att den ljust gröna, friska naturen omfamnar och den suggestiva balinesiska dansen trollbinder. Det handlar snarare mest om en slags omedelbar frid som påverkar ganska direkt. Alla tycks smittas av balinesernas vänliga nyfikenhet och milda leenden, leendena och lugnet sprids till oss besökare och alla de icke balineser som bor på ön. Och så går man där själv. Och bara myser.

Vi har bara varit på Bali två gånger, men känner oss redan hemma. Och vi vill  förtydliga att vår erfarenhet av ön är ganska snäv; men Ubud med omnejd har vi utforskat lite mer på djupet. Med  mysiga hotell Tunjung Mas som bas har vi koll på en hel del vad gäller mat, yoga, kultur och trekking väl värt att besöka och uppleva.

Nyligen var vi nere med en riktig livsnjutargrupp. Olika yogaformer, relax & spa samt god, sund mat låg i fokus. Vi vandrade längs risfält och i djungelgrönska, besökte spa ute i risfälten och inne i stan. Testade alla möjliga former av yoga; på superpopulära Yoga Barn, i hotellets lummiga trädgård och flygande, hängande skrattframkallande Flying Yoga med José Luis. Apsafari i the Monkey Forest, matlagningskurs och lästimmar vid poolen. Underbar massage av duktiga Lo på vårt hotell och väldigt många och långa restaurangbesök.

Tack Ann för utmärkt guidande och yogainstruerande och tack alla härliga i gruppen!

Välkomna att följa med oss i april!

(10-19 april 2019. Mer info www.manfrinato.se)

Bali
Bali 11-17

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *